De poorten gaan open bij PZ Sint-Lucia op zondag 2 oktober

Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia
Familie & naasten
Medewerkers
Patiënt
Professionelen

Uniek historisch erfgoed en geestelijke gezondheidszorg

Op zondag 2 oktober zwaait onze oude, historische poort weer even open. Wat je daarachter kan zien is een adembenemend mooi stukje verscholen erfgoed. We laten je uiteraard ook zien wat we doen bij PZ Sint-Lucia: elke dag opnieuw patiënten en bewoners op de goede weg helpen naar herstel.

Open Bedrijvendag bij een psychiatrisch ziekenhuis? Lijkt je dat vreemd? Dat is het zéker niet!
Net zoals een algemeen ziekenhuis zijn ook wij een bedrijf, een zorgbedrijf. Zo kan je bij ons zien hoe de logistiek op een 8ha grote, groene campus in het stadscentrum van Sint-Niklaas elke dag wordt aangepakt op een duurzame wijze. Hoe onze 450 medewerkers zich inzetten voor onze patiënten en bewoners.

We geven je daarnaast een unieke inblik in een aantal historische gebouwen en plekken die op andere momenten niet toegankelijk zijn. Een unieke kans om dit erfgoed te komen bewonderen. Sint-Lucia werd opgericht in 1710 en draagt dan ook een rijke en bewogen geschiedenis met zich mee. Aan de hand van infobordjes en QR-codes krijg je een aantal opmerkelijke anekdotes uit dit verleden te horen.

En uiteraard lichten we tijdens deze dag onze werking toe. Onze missie kan je in één zin samenvatten: elke dag opnieuw begeleiden wij onze patiënten in hun traject naar herstel en het leren omgaan met de conditie waar ze mee te maken krijgen. We vinden het uitermate belangrijk om de geestelijke gezondheidszorg in de kijker te zetten en uit de taboesfeer te halen. We geven je zicht in therapielokalen en vertellen meer over onze aanpak bij patiënten die te maken hebben met depressie en angsten. In onze muziek- en bewegingstherapie kan je aan de slag gaan in een actief doe-programma.

We geven je daarnaast ook een unieke kijk in onze polikliniek en medische behandelingen zoals het nieuwe Spravato en ECT. Daarover bestaan geheel onterecht nog heel wat misvattingen. Bekijk het vooral zelf eens!

Ben je op zoek naar werk? Of ken je iemand die op zoek is? Wij zoeken steeds naar heel wat mensen. En niet enkel gespecialiseerde verpleegkundigen, ergotherapeuten, psychiaters en psychologen. Kom zeker langs, we voorzien een stand waar je meer info kan krijgen en je gegevens kan achterlaten. We zoeken ook technische profielen, onderhouds- en huishoudelijke medewerkers, keukenpersoneel en ga zo maar verder. Beslist de moeite.

Bij koffie en cake ten voordele van het taboedoorbrekende initiatief ‘Te Gek!?’ de kinderen even laten uitleven op het springkasteel? Ook dat voorzien we. Je krijgt als dank voor je steun een prachtige koffietas cadeau.

Wat kan je zien en bezoeken tijdens de Open Bedrijvendag bij PZ Sint-Lucia?

Een bezoek aan ons ziekenhuis is ook op maat van families met kinderen. We hebben een alternatief traject voor rolstoelgebruikers in onze historische gebouwen, zodat ook zij niets hoeven te missen.

  • Unieke inblik in historische gebouwen die je normaal gezien niet kan bezoeken.
  • Historische en andere anekdotes via QR-code (breng een smartphone + oortjes mee).
  • Muziektherapie in detail en doe-activiteit in onze grote bewegingstherapie.
  • Hoe gaan we met depressie en angsten om in onze afdeling KADANS?
  • Bezoek aan onze prachtige tuintherapie.
  • Dagtherapie en winkeltje van patiëntengroep.
  • Catering, springkasteel  en koffie & cake voor het goede doel (‘Te Gek!?’) in onze bedrijfskantine de SCOR.
  • Een wandeling doorheen onze prachtige groene tuin, langsheen afdelingen.
  • Een unieke inblik in onze polikliniek en medische behandeling ECT.
  • Op zoek naar werk? Werken bij PZ Sint-Lucia? Wij hebben je har(t)d nodig! Ontdek er alles over op onze jobstand tijdens Open Bedrijvendag.

Combineer je bezoek! Tijdens Open Bedrijvendag kan je in de onmiddellijke omgeving ook de nieuwe stadhuisvleugel van de Stad Sint-Niklaas op de Grote Markt gaan bezoeken. Dat is op een boogscheut van onze campus verwijderd. Twee fijne, perfect bereikbare plekken om te bezoeken die dag.

 

Kom langs op zondag 2 oktober bij PZ Sint-Lucia