Geplande psychiatrische opname
Waarom kiezen voor een geplande opname?
Een geplande opname is een belangrijke stap om psychische en psychiatrische problemen aan te pakken.
Het biedt kansen voor observatie, analyse en diagnose en kan het begin vormen van een aangepast hersteltraject.
Wanneer is een geplande opname aangewezen?
Bij psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia kan u zich in principe laten opnemen voor alle psychische en psychiatrische ziektebeelden. We hebben ook trajecten voor problematisch alcohol- en medicatiegebruik.
Indien er geen vervolgbehandeling mogelijk is binnen het ziekenhuis, zoals bij een drugsverslavingsproblematiek, verwijzen wij u door naar de optimale zorg buiten het ziekenhuis.
Hoe verloopt een geplande opname?
U wordt bij uw aanmelding onthaald door medewerkers van de multifunctionele eenheid ’t Klaverblad. Via gesprekken en consultatie met de arts bekijken we of een opname aangewezen is. Dat kan in de multifunctionele eenheid zelf, of in de kliniek voor intensieve zorgen of specifieke behandelafdelingen.
We nemen de praktische zaken met u door en u ontvangt de opnameverklaring en het toelichtingsdocument. Zo bent u op de hoogte van de juiste kosten.
U krijgt ook een onthaalbrochure met info over onze dienstverlening, het zorgaanbod, hoe bezoek verloopt…
Wij beschouwen de geplande opname als de optimale start van het hersteltraject. Onze medewerkers stellen alles in het werk om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Hoe verloopt de aanmelding voor een opname?
- aanmelding via de multifunctionele eenheid ’t Klaverblad (mfe)
- het multidisciplinaire team en de arts bekijken de situatie en beslissen of een opname mogelijk en wenselijk is
- juiste en heldere informatie (praktisch, zorgaanbod, therapie) is de sleutel om het behandeltraject op een positieve manier aan te vangen.