Crisiszorg
Wat houdt crisiszorg in?
Op sommige momenten voelen mensen aan dat het niet zo best gaat met zichzelf, of met iemand uit de onmiddellijke omgeving. Door uiteenlopende factoren wachten ze soms te lang met hulp zoeken. Dan loert een crisis om de hoek.
Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia beschikt over de juiste expertise om dergelijke crisismomenten op te vangen. Het heeft daarbij niet enkel aandacht voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving.
Bij psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia voorzien we in crisiszorg voor jongvolwassenen en volwassenen.
Voor wie?
Wij bieden crisiszorg aan volwassenen met psychosociale of psychiatrische problematieken, die de stap naar hulpverlening kunnen en willen zetten.
Wat is het doel van crisiszorg?
Crisishulpverlening in psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia
Onze artsen en teams stellen een diagnose op basis van dialoog met de betrokkenen, observatie en intensieve opvolging. Het voornaamste doel is het evenwicht van de patiënt herstellen en het toestandsbeeld stabiliseren.
Crisisinterventies aan huis
Hier staat het voorkomen van opname of het vermijden van herval centraal. We streven naar een stabilisatie met optimale voorwaarden voor vervolghulpverlening.
Hoe verloopt de crisiszorg?
Gaat het om een ernstige crisis met gevaar voor de patiënt en/of de omgeving, dan kunnen volwassenen met een zorgvraag opgenomen worden in de campus Sint-Niklaas, Intensieve Dienst (ID).
Het mobiel team acute zorg (mtaz) verzorgt de crisisinterventies aan huis. Dit multidisciplinaire team maakt deel uit van het Netwerk Geestelijke Gezondheid Aalst Dendermonde Sint-Niklaas en richt zich tot volwassenen (vanaf 18) en ouderen (tot 65) met acute psychiatrische problemen in de thuisomgeving.