Voorleestoer PZ Sint-Lucia

Voorleestoer - Auteur Marleen Nelen te gast

Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Lucia
Familie & naasten
Medewerkers
Patiënt
Professionelen
Voorleestoer Marleen Nelen

Auteur Marleen Nelen te gast tijdens de voorleestoer.

Op 15 mei werd er in de stad Sint-Niklaas een Voorleestoer georganiseerd. Onze kapel was voor de 10de keer één van de vele locaties in Sint-Niklaas.

In maart 2023 hebben de initiatiefnemers van dit project hebben ook deelgenomen aan de jeugdboekenmaand. De voorleestoer heeft hetzelfde doel als de jeugdboekenmaand, namelijk jongeren aan het lezen brengen. De jeugdboekenmaand had aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. Het kan gaan over hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. Dit is een onderwerp waar wij bij PZ Sint-Lucia zeer veel aandacht aan besteden.

Tijdens de voorleestoer krijgen alle leerlingen uit het tweede jaar van alle scholen in Sint-Niklaas de kans om een auteur te leren kennen en lezen te herontdekken. Bij PZ Sint-Lucia was auteur Marleen Nelen te gast. Zij was één van de 36 auteurs die deelnamen aan dit fantastisch project.

Marleen Nelen heeft alle leerlingen weten boeien met haar uitleg over hoe zij aan ideeën komt, creatieve oefeningen en interessante weetjes over boeken schrijven. 

Klik hier en neem een kijkje op de website van voorleestoer om het volledige programma te raadplegen.